Dette kræver kæmpe rammer

Det er sikkert ikke gået dig over hovedet, at der findes rammer til malerier, tegninger og meget andet, som der forekommer i mange forskellige størrelser.
Man kan blandt andet få nogle rammer i Rammer 100×140 cm, mens andre er små, og andre er større.
Det er bestemt nemmere, at man kan lave rammer på samlebånd, end at man skal hen at lave dem personligt efter mål, for det er dyrere at lave.
Men tit er det jo værket, der dikterer, hvordan rammen skal være, og man gør ikke kunstværket noget godt, at man vælger en ramme, hvor der ikke er plads til det.
Man kan godt få en ramme, der er for stor, men det kan være hensigten med værker, så det bliver centreret med en masse blankt omkring sig, eller man sætter det et andet sted – dette kan være med til at være en del af værket, så det får en anden dimension, end man havde regnet med til at starte med.
Sådan kan man blive ved med at udvikle kunst.

Har du også plads til de kæmpe rammer?

Men mere lavpraktisk handler det jo også om, at man måske ligger inde med en gammel filmplakat, der der skulle fylde en facade på en bygning eller tilsvarende, som der kræver en større ramme end de almindelige, for at man både kan skåne plakaten, men at plakaten også kommer til at blive nemmere at hænge op på den måde.
Det er ikke alle hjem, der dog har plads til den slags rammer, så man kan være nødt til at måle op først, om det er noget, som der kan lade sig gøre, for det ville være synd at få noget indrammet, som man regner med, at man har plads til, og så kan det bare ikke lade sig gøre.
Eller man må fjerne en masse ting på ens vægge samt møbler, førend der er plads, og det er bare ikke et kompromis, som man havde regnet med at skulle gå med til, men nu er der ikke andet at gøre.
Derfor handler det altid om forberedelse, så man må se, om det kan lade sig gøre.

Share the Post: