Endometriose og fertilitet

Flere og flere kvinder har vanskeligheder med at blive gravide – og det kan være af forskelige årsager, og ud fra disse årsager, så findes der også forskellige behandlingsmetoder til en fertilitetsbehandling. Jeg kender flere der har haft succes med at få en fertilitets behandling og har fået de børn de har ønsket sig – så selvom man ikke kan blive gravid sådan helt af sig selv, så er der håb forude – også selvom man lider af endometriose
Hvis man går ind på IVF Syd eller også som det hedder https://www.ivf.syd.dk som er en professionel fertilitetsklinik om har specialiseret sig med fertilitetsbehandling indenfor klienter der lider af endometriose. Hvis man kender lidt til sygdommen endometriose, så ved man også at smerterne kan være invaliderende, og at man ikke helt kender årsagen til hvordan det opstår. Selvom man lider af denne sygdom, ønsker disse kvinder jo også mange gange at ville have børn, og blive mor – og her er det jo godt at der så også er nogle specialister der har sat sig ind i deres sygdom.

Det at få et barn er en stor ting, og jeg tænker da også, at hvis man ligger i blandt de 6-10% der lider af endometriose, og gerne vil have et barn, så vil man næsten gøre hvad som helst for at det skal lykkes. Sygdommen ligger i forskellige stadier – fra næsten ingen og så til den invaliderende. Behandling af infertilitet hos kvinder med endometriose afhænger af i hvilket stadie endometriosen er, og så vil jeg jo sige jo tidligere man går i gang med en fertilitets behandling hvis man lider af endometriose jo bedre er chancerne for at man kan få en fertilitets behandling.
Nogen gange kan det være fordi at man ikke har æg nok selv, eller har det man kalder en dårlig æg kvalitet – så kan man få det der hedder en ægdonation som giver samme graviditets chance som dem uden endometriose.

Share the Post: