Gondoler i Venedig

Gondoler er et ikonisk symbol på Venedig i Italien. De traditionelle venetianske fartøjer har været brugt til at transportere passagerer rundt i byens kanaler siden det 10. århundrede. Bådene er typisk 12-14 meter lange og er fremstillet af otte forskellige træsorter. Designet har stort set været uændret siden det 16. århundrede, med tilføjelsen af den udsmykkede metalfiligran på bådens forside, kendt som ferro.

Gondoler bruges stadig til at sejle turister rundt i Venedigs kanaler, men der er nu færre end 500 i drift. Bådene er en populær sightseeingattraktion for besøgende og kan lejes til private ture. Gondolchauffører skal have en særlig licens udstedt af regeringen til at drive dem, og de er alle medlemmer af Gondoliernes Gilde.

Dette gilde er ansvarlig for at fastsætte dresscodes, priser, ansættelsespraksis og andre standarder i branchen. I de senere år er moderne elektriske både også blevet populære på Venedigs vandveje. Disse både drives af en justerbar propel og er mere støjsvage og mere miljøvenlige end traditionelle gondoler. I modsætning til gondolerne er de ikke godkendt af regeringen eller underlagt restriktioner fra Gondoliernes Gilde.

Share the Post: